tisdag 7 januari 2014

Med nya krafter

Imorgon öppnar vi igen efter att ha laddat och vilat upp oss i ett par veckor. Nu i början av det nya året ser vi fram emot alvar & ivars 5-årsdag på fredag, kommande bakkurser och mycket annat! Välkomna!

lördag 21 december 2013

Julbak

Öppettider de sista dagarna före jul är;

Lördag 21/12 kl 8-15
Söndag 22/12 kl 8-15
Måndag 23/12 kl 7-17, (endast förbeställda bröd)

Flera sorter är nu redan fulltecknade till måndag, beställ snarast för att vara säker på att få bröd till jul. Tel 031-130313

Därefter är bageriet stängt till och med den 7/1 2014


måndag 9 december 2013

Juletider i bageriet


Pulsen stiger dag för dag på alvar och ivar och dofterna sprids i kvartetet, det lackar mot jul!

Vårt julbak i år ser ut ungefär som vanligt:

Vörtbrödet; Kryddigt, saftigt och mustigt bröd med russin. Bakas från och med onsdag alla dagar fram till jul. (Den 13/12 + 20-23/12 kan man beställa utan russin.)

 Frukt de Luxe; Fruktbrödet med extra allt, äpple, aprikos, fikon, russin, valnötter, mandel, lingon, apelsin och kanel. Lite som en mumsig fruktkaka men ändå ett surdegsbröd. Bakas från fredag nästan alla dagar fram till jul.

Lussekatter; Saftiga och med mycket saffran.

Pepparkakor; Spröda och kryddiga med gott sting. Passar väldigt bra till en god blåmögelost.

På butikshyllan fyller vi löpande på med Bennys sesamknäcke, Mandelskorpor med saffran, det finaste ströbrödet till julskinkan, nyrostad müsli, chokladkonfekt, julkonfekt, flytande vört för den som vill baka själv osv.
 
Öppettider i julveckan:

tisd 17/12     kl 7-15
onsd 18/12   kl 7-18
torsd 19/12   kl 7-18
fred 20/12    kl 7-18
lörd 21/12    kl 8-15
sönd 22/12   kl 8-15
månd 23/12  kl 7-17 OBS! Den 23/12 säljer vi endast förbeställda bröd, beställ i god tid.

Vi rekommenderar att man beställer bröd i god tid för att vara säker på att få det man vill ha alla de här dagarna, vi tar emot beställningar i butiken och på tel 031-130313, OBS, ej via mail.
Den 23/12 säljer vi endast förbeställda bröd, vänta inte för länge med din beställning.

Sortimentet kommer de sista dagarna före jul att vara något reducerat, det är för att vi vill kunna baka så mycket som möjligt så att brödet räcker till fler.

PS. Bakkurserna är fullbokade, det finns endast någon reservplats kvar, men i år auktionerar vi ut den sista platsen till förmån för Musikhjälpens insamling 2013, kolla in på Tradera/Musikhjälpen!

fredag 29 november 2013

Sent i november

På söndag redan första advent, det betyder att vi lägger i en extra växel och börjar årets julbak. Idag, fredag, har vi premiär för lussekatter, vörtbröd och pepparkakor. Nu har vi även flytande vört till försäljning i butiken, för er som hellre bakar vörtbrödet själva.

 Mer jul-info kommer löpande, men för snabbare uppdatering kan man följa oss på instagram, där vi även kommer att försöka åstadkomma en liten bildadventskalender i år. 


måndag 18 november 2013

Bakkurs på alvar & ivar


Kommande kursdatum:

25 - 26/1 2014
1 - 2/2 2014
 

Vi erbjuder en 2-dagars grundkurs i bakning med surdeg för hemmabagare.
På kursen får du se mer av hur vi arbetar på alvar & ivar, vi kommer att dela med oss av mycket kunskap, en del hemligheter och hur man ska göra för att våga lita på sin surdeg och baka bröd helt utan jäst.
Under kursen går vi igenom grunderna för surdegsbakning, pratar om mjöl, surdeg och utrustning och vi provar på att tillsammans baka flera olika sorters bröd samt pizza enbart på surdeg.

I priset ingår fika, middag, provsmakning med tilltugg, en surdegsstart, recept och så klart bröd att ta med dig hem.
Kursen hålls på alvar & ivar surdegsbageri på Kastellgatan 11 i Göteborg.
Deltagarantalet är begränsat till 8 per tillfälle. Först till kvarn för anmälan gäller, via mail, info@alvarochivar.se, eller i butiken.

    Dag 1 kl 16.30-21
    Dag 2 kl 10-15

    Pris 1 900 kr

Kursavgiften skall betalas in senast två veckor innan kursen äger rum, vid förhinder senast 1 vecka innan betalas hela avgiften tillbaka. Vid avhopp två dagar innan kursstart eller senare betalas endast halva avgiften tillbaka.
Foto: Lena Haraldsson

fredag 1 november 2013

Öppet lördag 2/11!

Vi har öppet som vanligt på Alla helgons dag, lördagen den 2/11. Alltså kl 8-14, välkomna och ha en trevlig helg!

onsdag 2 oktober 2013

Fredagen den 4/10


Det finns inte många bakverk som förtjänar en egen dag, men kanelbullen är och förblir en odödlig svensk klassiker. Det finns nog inget annat bakverk som kan framkalla så många känslor och minnen som den. På fredag är det dags för hyllning, det är kanelbullens dag.

Våra bullar är ekologiska och bakas på ölands lantvete, dinkel, smör, råsocker, kanel, kardemumma, och jäst (vi har aldrig lyckats göra tillräckligt goda bullar på surdeg). Pris 15 kr, men vid förbeställningar (dagen innan)  på 10 eller fler ger vi 10% rabatt.
Beställ gärna dina bullar på tel 031-130313